6 Eylül 2007 Perşembe

BİTKİSEL ŞİFALAR 1

SAÇ BAKIMI

Saç bakımına iyi gelen otlar: Defne, lavanta, ardıç, papatya, melissa, nane, mersin, dulavratotu, şimşir, suteresi, ısırgan otu, kekik, biberiye, adaçayı, sığla ektresi, kayın ağacı, latinçiçeği, ceviz ağacı, karahindiba.

Saçkıran iyi gelen otlar: Bir mantar enfeksiyonunun oluşturduğu saç sakal kıllarını döken deri hastalığıdır. Bulaşıcıdır. Ak Kızılağaç, roka iyi gelen bitkilerdir.

Kellik : Baş derisini kaplayan kılların zaman içinde dökülüp, seyrelmesi veya kısmi kelliktir kullanılan otlar: suteresi, ısırgan, adaçayı, şimşir, venüssaçı iyi gelen bitkilerdir.

Saç kepeklenmesi: Saçlı deride oluşan pulcuklara verilen addır. Çınar yaprağı, At kuyruğu, sarımsak iyi gelen bitkiler *

Saçları güçlendiren yağ: Hepsinden eşit miktarda susam yağı, bademyağı, ısırgan yağı, sarımsak yağı, biberiye yağı, kekik yağı, buğday yağı, defne yağı, 10 damla çam esansı karıştırılır. Haftada 3 kere saç diplerine bu karışımla masaj yapın. 40 dakika bekleyin. Defne sabunuyla yıkayın. En az 40 gün devam edilir.

*Sebebi ne olursa olsun saç dökülmesini önlemek için kayın ağcının öz suyunu, Latin çiçeği suyu (veya bu bitkikinin yapraklarını fincan başına 3-5 tutam kaynatın). Demlenmiş ısırgan otu (fincan başına 3 tutam), Lavanta çiçek ve yaprağı (fincan başına 3 tutam) Her sabah bir tanesini seçin saçınıza 10 dakika friksiyon yapın.
* Koyu renkli kavanoza (veya şişeye) 5 gr dövülmüş Kafuru, bir kahve fincanı Reçine yağı konur. Çalkalanır. Dört tatlı kaşığı portakal yağı, mersin yağı, biberiye yağı, defne yağı, nane yağı ilave edilir. İyice çalkalanır. Bu karışımla saç dipleri iyice ovulur. Yarım saat sonra kükürtlü sabunla yıkanır.

*Normal saçların bakımı:2 Adet yumurta-2 çorba kaşığı saf alkol-2 çorba kaşığı hintyağı mikserde karıştırın .Bu karışımla saç diplerini iyice 5-10 dakika ovun.ve kükürtlü sabunla (savon au soufre)yıkayın.

*Normal saçlar için: Altı bardak suya bir avuç papatya konur. 10 dakika kaynadıktan sonra temiz bir tülbentten geçirilir. Saçlar yıkanır.

* Yağlı saçlar için: 4 bardak kaynayan yağmur suyuna bir çay kaşığı kekik ve sedir bitkisi konur. 0 dakika kaynadıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Suyuna bir su bardağı limon suyu ilave edilip, aç dipleri haftada iki kere ovularak yıkanır.

*Kuru ve çabuk kırılan saçlar için 10 çorba kaşığı saf alkol, 0 çorba kaşığı saf zeytinyağı e 10 çorba kaşığı badem yağı karıştırılıp, iyice çalkalanır. Her akşam yatmadan önce bu karışımla saç dipleri ovulur. Sabahleyin bol ılık su ve kükürtlü sabunla yıkanır.

*Saç dökülmesinde aynı oranda havanda dövülen toz haline getirilen biberiye, ısırgan otu tohumu, armut yaprağı, dulavrat otu kökü, lavanta çiçeği ve ceviz yaprağı kaynatılır. Yarısı süzülür. Sodyumlu sabunla yapılan su ile saçlar yıkanır ve normal su ile durulanır. Ardından kalan yapılan karışımın suyu ile başa mesaj yapılır. 10 dakika sonra normal su ile yıkanır. Gün aşırı uygulanır.

Hiç yorum yok: